Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

A is het goede antwoord. Dat je hem laat in- en uitstappen aan trottoir zijde en dat hij het kinderbeveiliging middel goed gebruikt. Hij is pas 10 jaar en moet dus of gebruik maken van een kinderbeveiligingsmiddel of als deze er niet is, de heupgordel! Zeker is het belangrijk dat je hem leert aan trottoir zijde uit te stappen. Nog beter is het om hem ook nog te leren kijken voordat hij uitstapt.
Theorie
Stoot je minder schadelijke stoffen uit als je het luchtfilter tijdig vervangt?
Ja
Ja, door tijdig het luchtfilter (bij Diesel motoren het brandstoffilter) te vervangen blijft de motor zijn optimale verbranding behouden. Hierdoor blijft het brandstofverbruik het laagst en de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt.
Theorie
Mag je de vrachtauto hier rechts inhalen?
Ja
Ja, op een in- en uitvoegstrook mag je rechts inhalen. Er zijn maar 5 gevallen waar je rechts mag inhalen. Op een rotonde, trams, in file, rechts van de blokmarkering en wanneer iemand linksaf gaat en daarbij richting naar links heeft aanstaan. In alle andere gevallen links inhalen!
Theorie
Mag je hier inhalen?
Ja
Nee, inhalen is verboden. Je mag een doorgetrokken lijn die de rijbaan in twee rijstroken verdeelt niet overschrijden. Inhalen pas doen als je er van overtuigd bent dat het veilig kan! Inhalen is een gevaarlijke bezigheid. Er vallen jaarlijks veel doden bij. De kantlijn is een doorgetrokken lijn die wel overschreden mag worden.
C, dimlicht. Het dimlicht moet je aan zetten bij nacht en bij slecht zicht overdag. Overdag is het in het bos vaak al erg donker, dan zet je je dimlicht aan. Het mag overigens altijd. Denk je dat je niet goed kan zien? Denk je dat je niet goed gezien wordt? Zet je lichten aan. Vraag aan je instructeur waar de bediening ervan zit!
Theorie
Is het correct dat politie voertuigen altijd voorrangsvoertuigen zijn?
Ja
Dit zijn signalen zoals: blauwe zwaai-en knipperlichten en twee of drie tonige hoorn. Er zijn echter wel uitzonderingen wanneer zij een dringende taak te vervullen hebben en geen geluidssignalen kunnen voeren.
Bijvoorbeeld bij het naderen van een inbraak situatie.
Theorie
Mag je nu de maximum snelheid rijden?
Ja
Nee, als het wegdek glad is door bevriezing of sneeuw, dan moet je stapvoets gaan rijden. Bij ongeveer 40 km/u kan je de auto al niet meer goed uit een slip halen. Je mag je nooit zo gedragen, zodat er hinder of gevaar KAN ontstaan.
Theorie
Je wilt 130 km/u gaan rijden. Is een te hoge snelheid extra belastend voor het milieu?
Ja
Ja, na onderzoek is gebleken, dat bij 130 km/u de uitstoot van stikstofoxide via de uitlaat 63 % hoger ligt dan bij 90 km/u!
Theorie
Je wilt linksaf. Mag je hier helemaal links voorsorteren?
Ja
Als er dit bord staat aangegeven, dan mogen er geen tegenliggers komen. Voor een vlotte verkeersdoorstroming is het dan beter helemaal links te gaan rijden, zodat eventueel achteropkomend verkeer naar rechts kan gaan. Als er een onderbord staat met een uitzondering dan kun je wel tegenliggers verwachten, dan tegen de wegas voorsorteren. Op een eenrichtingsweg mag je niet keren of achteruitrijden.
Theorie
Moet je het meisje met het paard voor laten gaan?
Ja
Ja, het meisje met het paard behoort tot de categorie bestuurders! Als je een voorrangsweg nadert moet je alle kruisende bestuurders voor laten gaan. Het meisje is een bestuurder of ook wel geleider van rij- en trekdieren of vee genoemd. Ze doet mee in de voorrang zolang ze met het paard loopt, want als ze alleen was geweest had ze geen voorrang genoten.