Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Bij een linkse bajonet aansluiting ga je eerst naar links en dan naar rechts. Bij het naar rechts afslaan kun je voorsorteren en daardoor levert dat meer doorstroming en minder gevaar op. Bij de rechtse ga je eerst naar rechts om vervolgens bij het naar links afslaan eventueel te wachten tegen de wegas op een tegenligger. Je kan dan in de rug worden aangereden. De rechtse is ook een minder vlotte oplossing. Wees je ervan bewust en herken deze situatie! In sommige gevallen is het beter om niet tegen de wegas voor te sorteren maar in het midden van je rijstrook te blijven.
Bestuurders die een voorrangsweg naderen moeten altijd voorrang verlenen aan kruisende bestuurders. Dit geldt ook voor de bestuurder van de tram! Op een gelijkwaardig kruispunt heeft de trambestuurder altijd voorrang. In dit geval zullen de auto en de tram tegelijk over steken.
Theorie
Als het sneeuwt, mag je dan 30 km per uur rijden?
Ja
Zeker voor voertuigen op 2 wielen wordt het bij glad weer erg gevaarlijk.Je bent namelijk zo je grip kwijt en dan ook meteen je evenwicht.
B, op het praktijk examen moet je alle bedieningsmeganismen kennen. Ook alle meters en onderhoudsvoorschriften kunnen worden getoetst. Op de meter zien we de snelheidmeter. Dit onderdeel heeft geen nadere uitleg nodig. De dagteller? Hiermee kunnen we een rit in km meten. Ook kun je hiermee het brandstofverbruik controleren. Vaak kan je met een druk op een knop de teller weer op nul krijgen. De totaal gereden km van een auto staan genoteerd op de km teller.
Theorie
Mag je afgewerkte olie in het riool afvoeren?
Ja
Nee, als je 1 liter afgewerkte olie in het riool afvoert, dan vervuil je 10.000 liter grondwater. Als men erachter komt wie het heeft gedaan, dan heeft die persoon een strafblad. Het is een milieudelict en wordt als misdrijf gezien.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Je rijdt met open ramen. Is dit nadelig voor het brandstofverbruik?
Ja
Ja, als je met open ramen rijdt, dan is de auto minder gestroomlijnd. De wind gaat de auto in en remt de auto af. Probeer maar eens te voelen hoeveel weerstand er ontstaat door je hand bij 50 km/u naar buiten te steken. Open ramen geven een meerverbruik van ongeveer 10%.
Theorie
Ben je verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben?
Ja
Nee, je bent niet verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben, maar het is zeker aan te bevelen, want je kan hem wel eens nodig hebben. Als je op een gevaarlijke plek met pech komt te staan en de alarmlichten werken ook niet meer, moet je de gevarendriehoek wel kunnen plaatsen. Doe dit dan op minimaal 30 meter afstand van je voertuig af. Wel tegen de richting in!
Theorie
Wat verstaat men onder stapvoets rijden?
15 km per uur
30 km per uur
5 a 6 km per uur
Stapvoets is de gang van het paard. De snelheid van een paard dat stapt, is 8 tot 9 km per uur. In de jurisprudentie is 15 km/u vastgesteld.
Theorie
Je gaat een halve draai maken. Mag je de fietser daarbij hinderen?
Ja
Nee, als je de halve draai gaat maken moet je eerst goed kijken of het helemaal vrij is. Daarna ga je de bijzondere verrichting uitvoeren zonder daarbij hinder te veroorzaken voor andere weggebruikers. Wacht dus tot de fietser weg is.