Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Je wilt rechtsaf. Moet je de voetgangers voor laten gaan?
Ja
Ja, als je bij een kruispunt aan komt rijden en je ziet haaietanden, een bord en een weg waar waarschijnlijk harder dan 30 km/h wordt gereden, dan is het wel zo verstandig om heel langzaam te gaan rijden! Zo ook in dit geval! Je hebt die tijd nodig om goed te kunnen rond kijken. Ga niet te ver naar voren staan. Het dwars verkeer mag niet worden gehinderd! En dan de voetgangers nog! Je kijkt de voetgangers in de buik! Dan geldt: Buik of rug... gas terug! Je mag nooit voor iemand langs de bocht om gaan! Rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor afbuigend verkeer. De voetgangers behoren ook bij het verkeer.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Pech! Bij welke groep verkeersdeelnemers hoort de man met motor nu?
voetgangers
bestuurders
bestuurders van motorvoertuigen
A is het goede antwoord. De groep verkeersdeelnemers waar de man met motor in onderverdeeld wordt is de voetganger. Hij loopt immers. Toch moet hij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A.
Theorie
Je stopt voor de spoorwegovergang. Sta je goed opgesteld?
Ja
Nee. Als je hier gaat staan, kan er niemand meer door. Je belemmert het dwarsverkeer! Je moet voor het kruispunt stoppen.
Theorie
Kan de nieuwe rijstijl ook worden toegepast bij oudere motoren?
Ja
Ja, maar elke auto heeft zijn eigen rij-eigenschappen. Kijk op de site www.hetnieuwerijden.nl voor meer uitleg. Het doorschakelen naar een hogere versnelling bij een laag toerental kan bij elke auto al minder verbruik opleveren.
Theorie
Je moet rechts. Moet je richting aangeven?
Ja
Ook al denk je: ik moet toch naar links! Dan is het toch verplicht richting aan te geven, omdat anderen dit bord misschien niet kunnen zien en omdat je op een kruispunt moet laten zien wat je gaat doen!
Theorie
Mag je hier linksaf de inrit in?
Ja
Nee, je mag niet over de doorgetrokken lijn heen rijden! Even een eindje doorrijden en kijken of je daar kunt keren. De doorgetrokken lijn is daar niet voor niets neer gelegd, hoe meer verf hoe meer gevaar!
Theorie
Er spelen kinderen op straat. Wat kun je het beste doen?
toeteren
groot licht signaal geven
snelheid aanpassen, zo nodig stoppen
C is het beste antwoord. Je kunt ook toeteren of licht geven, maar als je dan gewoon door blijft rijden gaat het fout. Als er een situatie ontstaat waar kinderen of huisdieren de hoofdrol spelen, dan moet je snelheid verminderen. Soms moet je zelfs stoppen. Het zijn de zwakkere verkeersdeelnemers, waar we zuinig op moeten zijn.
Theorie
Je haalt hier in. Mag dat?
Ja
Nee, het is hier verboden om in te halen. Voordat je gaat inhalen stel je jezelf een aantal vragen: Mag ik hier inhalen? Kan ik de weg goed overzien? Is er een tegenligger? Is de weg breed genoeg? Kan mijn auto de snelheid overbruggen? Inhalen is een gevaarlijke bezigheid! Doe het zeer bewust en vol overtuiging! Binnen de wettelijke normen! Hier niet dus!
C is het goede antwoord. Verkeersinzichtelijk moet je het onverwachte verwachten. De gevaarlijke bocht naar links staat aangegeven! De t-splitsing is een gelijkwaardige kruising, waar bestuurders van rechts voorrang moeten krijgen. Denk om je snelheid, zodat je ook aan de voorrangsverplichting kan voldoen. Als je ver genoeg vooruit kijkt, zie je ook nog het zonlicht. Anderen kunnen jou misschien niet goed zien of andersom.