Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Moet je achterin de driepuntsgordel gebruiken?
Ja
De algemene regel is dat op alle zitplaatsen waar een gordel is, u de gordel moet gebruiken.
Met ingang van 1 mei 2008 mag in auto's die op alle zitplaatsen gordels hebben, bovendien niemand meer zonder gordel worden vervoerd. Heeft de achterbank bijvoorbeeld drie gordels, dan mogen er niet meer dan drie mensen op de achterbank vervoerd worden.Voor kinderen onder 1.35 meter gelden andere regels dan voor volwassenen. Zij moeten een goedgekeurd kinderbeveiligingsmiddel gebruiken.
Theorie
Je rijdt deze weg in. Mag dat?
Ja
Ja, deze doodlopende weg mag worden ingereden. Je komt er alleen altijd aan dezelfde kant weer uit. Deze weg houdt namelijk ergens op, je kunt niet verder. Op een praktijkexamen moet je een dergelijk weg niet inrijden, tenzij je er een opdracht voor krijgt.
B, als je een motor start dan moet dat zonder het gaspedaal. Dit in verband met het motormanagement en het milieu. Het motormanagement is een soort computer in de auto die alles goed afregelt. Start je met een beetje gas of met veel gas, dan zal het computertje vastlopen en start de motor helemaal niet meer! Ook is het milieu ermee gediend als je start zonder gas te geven en meteen daarna weer wegrijdt.
Riskant rijgedrag ligt dan op de loer. Alcohol en verkeer gaat niet samen! Op twee wielen levensgevaarlijk! En niet alleen voor jezelf. Laat je niet verleiden en denk na.
Theorie
Wordt er in de wet een minimale profieldiepte van de banden genoemd?
Ja
Ja, je banden moeten in opperbeste conditie zijn! De banden zorgen voor het contact met het wegdek. Het profiel van de banden zorgt voor water en vuil afvoer. Ook een goede spanning is van belang. Controleer regelmatig de banden op slijtage, profieldiepte en spanning. Bij de APK-keuring is dit een belangrijk aandachtspunt.
A, skeelers moet je zien als voetgangers. Ten opzichte van de gewone voetganger moet je wel rekening houden met hun snelheid en onstabiliteit. Gaat het om de voorrang? Dan doen de skeelers hier niet aan mee! Je moet ze wel voor laten gaan op een zebrapad (V.O.P.). Als je uit een uitrit komt moet je ze ook voor laten gaan. Skeelers moeten in principe het voetpad gebruiken.
C, dimlicht. Het dimlicht moet je aan zetten bij nacht en bij slecht zicht overdag. Overdag is het in het bos vaak al erg donker, dan zet je je dimlicht aan. Het mag overigens altijd. Denk je dat je niet goed kan zien? Denk je dat je niet goed gezien wordt? Zet je lichten aan. Vraag aan je instructeur waar de bediening ervan zit!
Theorie
Je parkeert hier. Mag dat?
Ja
Nee, bij een gehandicaptenparkeerplaats geldt voor anderen een parkeerverbod. Laden en lossen, in- en uitstappen is hier toegestaan. Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, dan mag je er gaan staan als je de kaart goed leesbaar achter de voorruit plaatst.
Je mag hier niet parkeren! Je mag alleen iemand in- en uitlaten stappen en je mag laden en lossen. Alles wat anders is dan in- en uitstappen, laden en lossen mag hier niet. Het is hier verboden om naar de weg te vragen, om de kaart te raadplegen, of even te telefoneren.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg