Auto theorie examen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Je staat hier stil om een pakket af te geven, mag dat?
Ja
Het is geen fietsstrook! Dan mag je er zelfs gaan parkeren. Op of naast een fietsstrook geldt een stilstaan verbod. Hier niet. Art. 5 zegt dat je je nooit zo mag gedragen dat er gevaar of hinder kan ontstaan. Dit geldt natuurlijk ook voor het stilstaan en parkeren.
Theorie
Moet je de ruiter voor laten gaan?
Ja
Nee, de ruiter rijdt op een fietspad. Ook fietsers die hier oversteken genieten geen voorrang. Het is een oversteekplaats, maar er staat nergens een bord of een teken dat ik voorrang moet verlenen. In de praktijk zou ik toch maar even opletten wat deze ruiter gaat doen. Zo nodig verstandig zijn en stoppen!
Theorie
Je rijdt overdag met dimlicht. Mag dat?
Ja
Ja, als je overdag door het bos rijdt, dan zet je dimlicht aan. Je mag overdag altijd met dimlicht rijden als je dat veiliger vind. Heb je overdag slecht zicht, door een bomenrij of door het weer dan is het verplicht om je dimlicht aan te zetten. Dimlicht zet je natuurlijk ook aan bij nacht!
De motorfiets maakt een korte bocht ten opzichte van de auto. De bromfiets moet stoppen, omdat de auto van rechts komt.
Theorie
Je laat hier een passagier instappen. Mag dat?
Ja
Ja, bij een bushalte mag je even stoppen om passagiers in- en uit te stappen. Je mag de bus daarbij niet hinderen. Laden en lossen is bij een bushalte niet toegestaan!
Theorie
Moet je altijd een verbanddoos in de auto hebben?
Ja
Het kan een levensreddend middel zijn. Het neemt niet veel ruimte in beslag. Zorg er wel voor dat je 1 x per jaar checkt of alles er nog is en of de spullen nog niet over de datum zijn. Ook verband e.d. zijn onderhevig aan bederf!
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Je wilt linksaf. Moet je het meisje met het paard voor laten gaan?
Ja
Ja, het meisje met het paard is een bestuurder! Je moet alle bestuurders op de kruisende verharde weg voor laten gaan. Zij is een geleider van rij- en trekdieren of vee. Deze volgen de regels van bestuurders!
Theorie
Je gaat uitvoegen. Op hoeveel meter van de afrit ga je richting aangeven?
1200 meter
600 meter
300 meter
C, als je bij 1200 meter richting aangeeft gelooft niemand je meer! 300 meter voordat je gaat uitvoegen richting aangeven is het beste. Doe het ook niet te laat, omdat het verkeer achter je er dan niet op kan anticiperen.
Theorie
Is het in sommige situaties toegestaan om groot licht te voeren binnen de bebouwde kom?
Ja
Wanneer je met alleen dimlicht de situatie op de weg niet goed kunt overzien mag je groot licht voeren binnen de bebouwde kom wanneer het donker is. Maar alleen wanneer je hiermee geen andere weggebruikers hindert.