Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Verbruik je met een bagagebox op je dak meer brandstof?
Ja
Ja, als je met een snelheid van 100 km/u rijdt dan verbruik je al gauw zo'n 25% meer. Waar je ook rekening mee moet houden is het geluid. Geluid kan ook een vorm van milieuvervuiling zijn. Haal na de vakantie de bagagebox eraf en breng hem terug bij www.topspace.nl
Theorie
Moet je voorrang verlenen aan de bestuurder die van rechts nadert?
Ja
Ja, geef het door rechts gaat voor! Alle bestuurders die van rechts komen! Op een gelijkwaardig kruispunt wil zeggen dat dit een kruispunt moet zijn zonder borden of tekens en allebei onverhard of allebei verhard.
Theorie
Welk van deze voertuigen rijdt voorop in een militaire colonne?
Het linkse voertuig
Het middelste voertuig
Het rechtse voertuig
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Wordt er in de wet een minimale profieldiepte van de banden genoemd?
Ja
Ja, je banden moeten in opperbeste conditie zijn! De banden zorgen voor het contact met het wegdek. Het profiel van de banden zorgt voor water en vuil afvoer. Ook een goede spanning is van belang. Controleer regelmatig de banden op slijtage, profieldiepte en spanning. Bij de APK-keuring is dit een belangrijk aandachtspunt.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Je rijdt met een zware combinatie deze weg in mag dat?
Ja
Het gaat hier niet om het gewicht, maar of je rijdt met een voertuig wat tot de vrachtauto categorie behoort. Je rijdt met een vrachtauto als je op het kentekenbewijs deel 1a ziet dat het trekkend voertuig boven de 3500 kg komt.
Theorie
Mag je een accu met het huisvuil afvoeren?
Ja
Nee, als je een accu met het huisvuil zou afvoeren kan je een gebied van een hectare daarmee zo vervuilen dat er niets meer groeit! Het zuur wat in een accu zit is zeer milieuvervuilend, bijtend en in sommige gevallen explosief! Er zitten ook zware metalen in die het grondwater ernstig vervuilen. De accu in de chemo-box? Nee, dat is geen goed plan. Er kan een gas ontstaan wat zeer explosief is. Als je een oude accu hebt voer deze zo snel mogelijk af! De gemeentelijke milieudienst weet hoe ze dit chemische afval kunnen verwerken. Breng het dus naar dit inzamelpunt in jouw gemeente.
Theorie
Je gaat bij dit bord een motor inhalen mag dat?
Ja
Nee, het is hier voor alle motorvoertuigen verboden om in te halen. Hier mag geen vrachtauto inhalen, maar ook geen bus, tractor of motor. Je mag wel een fietser inhalen, omdat dat voertuig geen motorvoertuig is.
Theorie
Moet je de auto voor laten gaan?
Ja
Ja, als je een voorrangsrotonde nadert moet je bestuurders op de rotonde voor laten gaan. Niet elke rotonde is een voorrangsrotonde! Let daar op! Het driehoekige bord op zijn punt betekent dat je voorrang moet verlenen aan kruisende bestuurders. Nader een rotonde altijd met aangepaste snelheid. Je kunt dan heel vaak blijven rijden.
Soms komt het voor dat je met een bromfietser of een snorfietser de rijbaan moet delen. Bijvoorbeeld omdat het fiets/ bromfietspad onberijdbaar glad is. Rijd attent.