Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Mag je hier de bromfietser inhalen?
Ja
Nee, niet inhalen! Dat is gevaarlijk! Je kunt niets zien! Je mag nooit inhalen als er mogelijk hinder of gevaar kan ontstaan! Als je hier inhaalt ga je in ieder geval de bromfietser in een moeilijk pakket dwingen. Om maar niet te spreken over de gevaren die om de hoek gluren.
Theorie
Je verlaat een erf. Moet je al het verkeer voor laten gaan?
Ja
Ja, je mag blij zijn dat je in een erf mag rijden. Het autoverkeer moet zich aanpassen aan de voetgangers en fietsers binnen het erf. Ga je een erf in of kom je er uit rijden, dan laat je iedereen voor gaan. Zorg dat je geen weggebruiker hierbij hindert.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Wordt dit bord geplaatst bij een onbewaakte spoorwegovergang?
Ja
Nee, dit bord geeft een gevaar aan. Je moet dus extra opletten. Er komt een bewaakte overweg aan. Misschien staan er al voertuigen voor de overweg stil. Of kan je de overweg niet op tijd zien, omdat deze in een bocht ligt. Misschien zijn er mensen die schrikken van de bel die opeens gaat luiden. Afstand vergroten, ver vooruit kijken en snelheid aanpassen is het advies.
Je mag hier dus wel stilstaan om goederen te laden/lossen en passagiers in/uit- te laten stappen.
Theorie
Is dit de goede stuurhouding?
Ja
Nee, als je je handen zo aan het stuur houdt, kun je niet goed op gevaarlijke situaties reageren. Laat ze allebei iets zakken, zodat er snelle bewegingen naar links en-of naar rechts gemaakt kunnen worden. Bij rechtuit rijden blijf je stabieler als je je handen op kwart voor drie houdt. Daar zitten ook de bedieningsmechanismen van richtingaanwijzer en ruitenwissers. Ook bij een eventuele aanrijding kun je je dan goed tegenhouden op het stevigste stuk van het stuur. Je armen licht gebogen, zodat je een klap kan opvangen. De airbag kan bij kwart voor drie vrij tussen de armen uitklappen. Laat je examinator zien dat je alert bent; daar hoort ook een goede stuurhouding bij.
Theorie
Bij welk bord mag je iemand laten instappen?
Bij bord A
Bij bord B
Bij geen van beide
Bij bord B geldt een parkeerverbod. Hier mag je iemand wel gewoon laten in- en uitstappen en je mag er laden en lossen. Alles wat anders is dan in- of uitstappen en laden en lossen is verboden. Bij bord A mag je helemaal niets. Er geldt dan een stilstaan verbod.
Theorie
Nader je hier een vliegveld?
Ja
Nee, het bord betekent: Laagvliegende vliegtuigen! Het kan vaak wel bij een vliegveld zijn, maar dit hoeft niet zo te zijn. Het is een driehoekig bord, zodoende weet je dat er gevaar dreigt. Maar vliegen de vliegtuigen zo laag dat je ermee in botsing zou kunnen komen? Nee! Je moet goed opletten dat andere verkeersdeelnemers er niet te veel naar kijken. Leer de letterlijke teksten die bij de borden horen!
Theorie
Is het goed om een auto te laten warmdraaien, voordat je gaat rijden?
Ja
Nee, warmdraaien terwijl de auto stilstaat zorgt voor extra slijtage en meer brandstofverbruik. Na de koude start is het van belang direct rustig weg te rijden. Alle delen van de motor worden zo gelijkmatig gesmeerd. Na ongeveer 10 km rijden komt de verbrandingsmotor pas op bedrijfstemperatuur. De eerste 10 km verbruikt de motor 50% meer! Misschien toch een keer de fiets pakken voor kleine afstanden?
Theorie
Moet je voorrang verlenen aan de tram?
Ja
Ja, je moet voorrang verlenen. Dat betekent dat je de tram in staat moet stellen ongehinderd zijn weg te vervolgen. Bestuurders van trams moeten op gelijkwaardige kruispunten voorrang krijgen van andere bestuurders. Geef ze de ruimte! Zit je op een voorrangsweg en er komt een tram van links of rechts, dan mag jij eerst! Een tram ook voor laten gaan bij het veranderen van richting. De tram doet niet aan de rechtdoorregel mee!