Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Is het mogelijk dat drugs je rijvaardigheid beinvloed?
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Is het rijden met een sportuitlaat verboden?
Ja
Ja, de uitlaat zorgt voor te veel geluid en brandstofverbruik. Elk motorvoertuig heeft een type goedkeuring en alles wat je daaraan verandert is verboden. Ook de APK-keuring zal dan negatief uitvallen. Je kunt wel de verandering laten keuren door de RDW.
C, de auto verbruikt meer brandstof als de bandenspanning te laag is. Als iedere chauffeur zijn bandenspanning goed in de gaten houdt en maandelijks controleert zou er jaarlijks in totaal 110 miljoen liter brandstof bespaard worden. Het is nog beter om de banden overdruk te geven. Dus iets harder oppompen dan in het onderhoudsboekje staat beschreven.
Theorie
Je wilt rechtsaf. Moet je stoppen?
Ja
Nee, je moet alleen stoppen als er kruisende bestuurders zijn. Alleen de agent, het stopbord en het rode verkeerslicht zijn plaatsen waar je echt moet stoppen. Verder kijk je altijd of je zo vlot mogelijk op een milieubewuste wijze van a naar b kunt komen.
Theorie
Je wilt rechtsaf. Moet je de voetgangers voor laten gaan?
Ja
Ja, als je bij een kruispunt aan komt rijden en je gaat daar rechts of linksaf, dan moet je al het verkeer (dus ook de voetgangers) dat rechtdoor op diezelfde weg gaat, voor laten gaan. Je kijkt de voetgangers in de buik! Dan geldt: Buik of rug, gas terug! Je mag nooit voor iemand langs de bocht om gaan! Rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor afbuigend verkeer. De voetgangers zijn ook verkeer.
Hoe meer je in de auto mee neemt, hoe zwaarder de auto is, hoe meer brandstof er nodig is. Is de lading niet nodig, laat het dan thuis. Veel mensen rijden met spullen van het werk in de auto het hele weekend door. Zet de spullen in het weekend uit de auto, dan loopt de auto zuiniger en ben je milieubewust bezig!
Theorie
Is dit een goede zithouding?
Ja
Nee, dit is de zogenaamde poephouding! Je zit veel te dicht op het stuur! Zo kun je geen snelle stuurbewegingen maken als dat nodig is. Ook de andere bedieningsmechanismen zoals de rem kunnen niet tijdig bediend worden. Probeer zo te gaan zitten, dat je benen en armen net iets gebogen zijn. Handen op kwart voor drie! In geval van een aanrijding zal meteen de brandweer moeten komen om je uit de auto te halen als je zo gaat zitten zoals op de foto. Beknellingen komen vaak voor bij mensen die geen goede zithouding hadden. Een goede zithouding is belangrijk! Vraag aan je instructeur hoe je het beste kunt gaan zitten. Denk ook aan je hoofdsteun!
B, er geldt hier een adviessnelheid van 30 km per uur. Als je ter plaatse niet bekend bent, dan is het zeer verstandig om de adviessnelheid op te volgen. Ga nooit de maximumsnelheid rijden. Dit kan gevaar of hinder opleveren.
Theorie
Mag je een oude accu bij het huisvuil afvoeren?
Ja
Nee, een accu moet je afvoeren als zijnde chemisch afval. Lever de accu in bij de gemeente of lever hem in bij een garage. In sommige plaatsen nemen ze hem ook in bij de chemokar.