Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Je rijdt met open ramen. Is dit belastend voor het milieu?
Ja
Ja! Open ramen of een open dak beinvloeden de luchtweerstand en kunnen ook aanleiding zijn tot extra verbruik. Meer brandstof betekent een grotere vervuiling. Als de ramen van beide portieren half open staan, stijgt het brandstofverbruik met gemiddeld 10 procent. Een open schuifdak leidt bij 100 km per uur tot 6 procent meerverbruik.
Theorie
De brug gaat open. Kun je beter de motor even uit zetten?
Ja
Ja, als je langer dan 20 seconden moet stoppen is het beter voor het milieu om de motor uit te schakelen. Je moet wel altijd de veiligheid voorop stellen. Dus regent het en je staat bij een verkeerslicht stil, dan kun je de motor beter niet uitschakelen! De ramen kunnen beslaan en je weet niet of het langer dan 20 seconden gaat duren! Het is in de geschetste situatie dus niet veilig om de motor uit te schakelen, omdat je door aangeslagen ruiten niets ziet en als het verkeerslicht op groen springt duurt het te lang voordat je weer op gang komt.
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
De auto weegt 1000 kg. De aanhangwagen heeft een massa van 1500 kg. Mag je gaan rijden met alleen rijbewijs B?
Ja
Nee, heb je een aanhangwagen die een maximum massa van meer dan 750 kg heeft dan mag je daar ook mee rijden met alleen een rijbewijs B als:
-de aanhangwagen maar niet zwaarder is dan het trekkend voertuig!
-de combinatie niet boven de 3500 kg komt!
Een paar voorbeelden:
* Auto 3500 kg met een aanhangwagen van 750 kg. Rijbewijs B is voldoende!
* Auto 1300 kg met een aanhangwagen van 2200 kg. Rijbewijs B-E.
* Auto 900 kg met een aanhangwagen van 1400 kg. Rijbewijs B-E.
* Auto 1800 kg met een aanhangwagen van 1700 kg. Rijbewijs B!
Theorie
Hoe noemen we de categorie verkeersdeelnemer, waar dit meisje onder valt?
Ruiter
Voetganger
Bestuurder
C, het meisje is een bestuurder. Alle weggebruikers noemen we ook wel alle verkeersdeelnemers. Deze groep kunnen we in twee groepen verdelen. Voetgangers en bestuurders. Bestuurders zijn dus alle weggebruikers zonder de voetganger. Wanneer ben je dan voetganger? Als je loopt en eventueel een fiets, bromfiets, motor, kruiwagen, kinderwagen of een ander klein voertuig aan de hand meeneemt. Wanneer ben je dan bestuurder? Als je iets bestuurt of geleider bent van rij- en trekdieren of vee! In dit geval is het meisje een bestuurder van een rijdier.
Theorie
Mag Freek zo met je meerijden?
Ja
Ben je kleiner dan 1.35 m, Het dragen van autogordels op zitplaatsen voorin en achterin personenauto's is verplicht. Voor kinderen (tot 18 jaar) kleiner dan 1,35 meter geldt dat zij in de auto altijd een goedgekeurd zitje of een zittingverhoger moeten gebruiken. Dat geldt zowel voor- als achterin. In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan drie jaar niet worden vervoerd. De autostoeltjes en zittingverhogers moeten voldoen aan bepaalde Europese veiligheidseisen. Als ze dit doen, zijn ze voorzien van een keuringslabel.
Theorie
Je ruitensproeiervloeistof is op. Mag je gaan rijden?
Ja
Nee, alle vloeistoffen moeten een goed niveau hebben. Het kan namelijk altijd voor komen dat er een kwak koeienmest van een mestwagen af komt! Dan ben je echt wel blij als je genoeg ruitensproeiervloeistof hebt. natuurlijk ook de remvloeistof, koelvloeistof, olie en accu regelmatig op vloeistofniveau controleren.
Theorie
Zijn Diesel motoren de grootste veroorzakers van smogvorming?
Ja
Ja, bij het gebruik van een Diesel motor ontstaat onder andere de uitstoot van zwaveldioxide (SO2) Deze stof is de grootste veroorzaker van smog.
Theorie
Mag je gaan rijden als de passagier een kind op schoot heeft?
Ja
De algemene regel is dat op alle zitplaatsen waar een gordel is, je de gordel moet gebruiken. Met ingang van 1 mei 2008 mag in auto's die op alle zitplaatsen gordels hebben, bovendien niemand meer zonder gordel worden vervoerd. Heeft de achterbank bijvoorbeeld drie gordels, dan mogen er niet meer dan drie mensen op de achterbank vervoerd worden. Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een goedgekeurd kinderzitje vervoerd worden. Volwassenen en kinderen groter dan 1,35 meter moeten de autogordel om en mogen zonodig ook een kinderzitje (zittingverhoger) gebruiken. Maar er zijn uitzonderingen. Wie door medische oorzaken geen gordel of (standaard) kinderzitje kan gebruiken, kan een ontheffing aanvragen bij de divisie Vorderingen van het CBR in Rijswijk.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg