Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Mag je de vrachtauto rechts inhalen?
Ja
Ja, er zijn 5 gevallen waar je rechts in mag halen. 1: rechts van de blokmarkering. 2: een tram. 3: op of bij nadering van een rotonde. 4: in file. 5: Als een ander linksaf gaat en daarbij heeft voorgesorteerd. In alle andere gevallen haal je links in!
Theorie
Bij welk bord moet je voetgangers voor laten gaan?
Bij bord 1
Bij bord 2
Bij beide borden
C is het goede antwoord. Bord 1 (F5) betekent: Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting. Bord 2 (F6) betekent: Bestuurders uit tegengestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan. Bij bord 1 moet je stoppen als er verkeer nadert. Een voetganger is ook verkeer! Bij bord 2 moeten bestuurders ons voor laten gaan. Een voetganger is geen bestuurder en hoeft dus niet te wachten, dat moeten wij doen!
Echter niet op auto- en snelwegen.
Theorie
Je laat iemand uitstappen. Mag dat?
Ja
Je mag niet stilstaan op een busstrook en ook niet ernaast. Doorrijden dus!
B, het ABS systeem is een anti-blokkeersysteem. Het zorgt voor een betere bestuurbaarheid als de auto tijdens het remmen doorglijdt. Het ABS systeem kent ook zijn grenzen... Dus denk niet -mij kan niets overkomen.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Na welk bord geldt een maximum snelheid van 80?
bij bord A
bij bord B
bij geen van beide borden
De snelweg houdt hier op en gaat over in een normale weg buiten de bebouwde kom.
De maximale snelheid is dan 80km p/u.
Theorie
Je staat hier stil zonder verlichting, mag dat?
Ja
Buiten de kom moet je stadslicht en achterlicht voeren wanneer het nacht is of bij slecht zicht overdag. Dit is natuurlijk logisch, omdat er 80 gereden kan worden! Als je 80 rijdt en er staat iemand onverlicht stil, dan schrik je enorm en een ongeval is niet uitgesloten. Denk niet dat de accu meteen leeg is. Dit kan wel 4 uur duren!
B, als je een adviessnelheid aangegeven ziet staan, staat er meestal ook een bord bij om de situatie te verduidelijken. In dit geval: let op! Groot wild! Er kan dus een ree of iets dergelijks oversteken. Let goed op, want deze dieren leven in groepen. Waar er ��n oversteekt zullen er meer zijn die oversteken. Als je de adviessnelheid niet opvolgt, dan ben je misschien te laat om voor het dier te stoppen.
Theorie
Kun je de praatpaal alleen gebruiken om hulp van de wegenwacht te vragen?
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg