Auto theorie examen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Bij een bushalte geldt een stopverbod, maar een uitzondering hierop is het in- en uitstappen. Verder mag je hier niets! Zorg dat je goed in de spiegels blijft kijken, zodat je de bus niet hindert. Als je weer gaat rijden moet je richting aangeven. Je moet goed opletten. Je bent geen bus! Andere bestuurders zijn niet verplicht voor jou te stoppen als je wegrijdt bij de halte.
Brandstofbesparende accessoires zijn accessoires waarmee je brandstof kunt besparen. De chauffeur moet er wel wat mee doen, omdat de aanwezigheid van de accessoires niet genoeg is. Ook een boordcomputer die de chauffeur de nodige info geeft kan nuttig zijn. Navigatie systemen voorkomen onnodig omrijden. Brandstof besparen is het milieu sparen!
Theorie
Je bent in deze omgeving slecht zichtbaar. Moet je dimlicht ontsteken?
Ja
Ja, dimlicht moet je voeren bij nacht en bij slecht zicht ook overdag. Je bent in deze omgeving slecht zichtbaar! Dus dimlicht ontsteken. Zien en gezien worden!
Theorie
Je wilt rechtsaf slaan. Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Voetgangers in het verkeer zijn kwetsbaar. Ze zijn de oudste weggebruikers met de minste rechten. De rechten die ze nog hebben dienen dan ook met respect te worden gevolgd. Dit is een regel voor alle weggebruikers (verkeer)dus ook voor deze voetganger. Ook bij een uitritconstructie, een tramhalte die op de rijbaan ligt en geen wachtruimte heeft en nabij een VOP moet je de voetganger gelegenheid geven over te steken.
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Ja! Als je een VOP (voetgangers oversteek plaats) nadert, dan moet je stoppen als er een voetganger gebruik van wil gaan maken. Ga dus niet pas stoppen als hij/zij al bezig is. Voetgangers hebben al niet zo veel rechten meer in het verkeer, dus laat ze bij een zebrapad (VOP) gewoon oversteken! Wees eens galant. Wees een heer in het verkeer (dit zijn meestal de vrouwen).
Theorie
Wat zou je in deze situatie doen?
Remmen
Gas los laten
Niets
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Welk bord heeft betrekking op een eenrichtingsweg?
bord a
bord b
bord a en b
Bord B geeft een verplichte rijrichting aan, in dit geval naar rechts.
Theorie
Is een goede voertuigbeheersing nodig om het milieu te ontlasten?
Ja
Ja, als je hier veel aandacht aan besteedt, dan kun je alles met de auto doen. Het bedienen van de auto moet dan ook volledig geautomatiseerd gaan. Als dat het geval is kun je in het verkeer moeilijke situaties beter oplossen. Je kunt daardoor weer brandstof besparen. Je kunt dan ook voelen of horen wanneer er geschakeld dient te worden. Bij elke auto is het weer een beetje anders, maar je hebt het dan sneller onder de knie!
Je mag hier dus wel stilstaan om goederen te laden/lossen en passagiers in/uit- te laten stappen.