Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Je verlaat een erf. Moet je al het verkeer voor laten gaan?
Ja
Ja, je mag blij zijn dat je in een erf mag rijden. Het autoverkeer moet zich aanpassen aan de voetgangers en fietsers binnen het erf. Ga je een erf in of kom je er uit rijden, dan laat je iedereen voor gaan. Zorg dat je geen weggebruiker hierbij hindert.
Theorie
Mag je hier zo blijven rijden?
Ja
Je mag niet onnodig links rijden. Dit is zeer hinderlijk voor anderen die jou willen inhalen! Voor jezelf is het ook beter dat je maar 1 kant ingehaald kan worden! Er staan ook fikse boetes op!
Let goed op weggebruikers die naar de vliegtuigen kijken. Deze letten dan niet op het verkeer of worden onstabiel!
Theorie
Moet je het luchtfilter 1x per jaar vervangen?
Ja
Het doel van een filter is om vervuilde deeltjes op te vangen zodat ze het systeem niet verstoppen. De luchtfilter moet elke 15.000 km vervangen worden, maar in ieder geval een keer per jaar. Bij veelvuldig stadsgebruik dient dit vaker te gebeuren. Een verstopt luchtfilter verhoogt het verbruik, vermindert het motorvermogen en verhoogt daarmee de vervuiling.
Theorie
Je wilt hier gaan inhalen. Is dat verstandig?
Ja
Nee, dit is gevaarlijk, omdat je niet veel kunt zien! Het is een smalle weg. Er zijn fietsers die last kunnen hebben van jouw gedrag. Er staat een doorgetrokken lijn in het midden van de weg! Hier mag je dus niet inhalen! Als het verboden is om hier in te halen, dan is het zeker niet verstandig om het toch te doen!
Theorie
Je haalt de tram rechts in. Mag dat?
Ja
a. Er zijn 5 gevallen waar je rechts mag inhalen. Op een rotonde, trams, in file, rechts van de blokmarkering en wanneer iemand linksaf gaat en daarbij richting naar links heeft aanstaan. In alle andere gevallen links inhalen!
Theorie
Mag je hier inhalen?
Ja
Ja, als je wilt inhalen moet je je een paar dingen afvragen: mag je inhalen? Is er geen verbod? Heeft het nut om in te halen? Is de weg breed genoeg? Kan er iemand last hebben van mijn manoeuvre? Kan mijn voertuig een hogere snelheid behalen? Is de weg vrij en te overzien? Je ziet wel dat er veel vragen de revue moeten passeren voordat je veilig kunt gaan inhalen. Inhalen is de gevaarlijkste bezigheid die er is! Hier kan het wel, je hebt genoeg overzicht en de weg is breed genoeg. Het is mooi weer en de fietser is niet zo snel, de manoeuvre hoeft maar kort te duren.
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Je banden hebben een profieldiepte van 1 mm. Mag je daarmee rijden?
Ja
Bespaar niet op de aanschaf van een band. Het kan levens kosten als je met weinig profiel op de band gaat rijden. Het profiel zorgt voor water en vuil afvoer. Als er geen water en vuil afgevoerd kan worden, dan kun je geen rem of stuurbewegingen aan het wegdek doorgeven met alle gevolgen van dien. Snel nieuwe banden halen dus!
Theorie
Je parkeert hier onder een viaduct. Mag dat?
Ja
Ja, parkeren mag zowel aan de rechter als aan de linkerzijde van de weg doen. Denk er wel om, dat er geen stilstaan- of parkeerverbod staat. Ga ook na of je hinder of gevaar op kan leveren voor het overige verkeer. Je mag ook in de berm gaan staan en onder een viaduct. Vaak zie je onder een viaduct een carpool parkeerplaats.