Auto theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je autorijbewijs

Theorie
Mag je in een skibox andere goederen vervoeren?
Ja
Nee, in een skibox mag je alleen ski's vervoeren. Als het een bagagebox wordt genoemd, dan mag je alleen bagage vervoeren. Het ligt er dus aan hoe de box is gekeurd! Hij is gemaakt voor bepaalde doeleinden. Rijd je met een skibox op het dak, dan verbruikt de auto veel meer brandstof! Als het gewicht op het dak toe neemt zal ook het gedrag van de auto veranderen.
Theorie
Mag je deze strook gebruiken?
Ja
De busstrook is een door een lijn afgescheiden gedeelte van de rijbaan met het woord bus erop. Daar is het voor andere verkeersdeelnemers verboden gebied! Naast en op de busstrook geldt zelfs een stopverbod!
Theorie
Verbruikt de auto meer brandstof als je de lichten overdag aan laat staan?
Ja
Ja! De lichten aanzetten kost een meerverbruik van 5 a 7 procent. Maar veiligheid staat voorop!
Theorie
Je gaat linksaf moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Nee, als je van een onverharde weg komt moet je bestuurders op de kruisende verharde weg voor laten gaan. De voetganger is geen bestuurder!
Theorie
Mag je een tram rechts inhalen?
Ja
Ja, er zijn 5 gevallen waar je rechts mag inhalen. In alle andere gevallen moet je links inhalen. Rechts inhalen mag bij een rotonde, een file, rechts van blokmarkering, als iemand linksaf gaat en daarvoor richting aangeeft en bij een tram.
Theorie
Bij welk bord moet je voorrang verlenen aan kruisende bestuurders?
bij bord A
bij bord B
bij bord C
C is het goede antwoord, omdat alleen bij dit bord voorrang verleend moet worden. Al is het midden in de nacht en iedereen is thuis: toch eerst stoppen bij dit bord! Dit zijn altijd heel gevaarlijke kruispunten. Zorg dat je zo gaat staan dat je nog genoeg ziet. Je nadert ook een voorrangsweg. Voorrang verlenen aan alle bestuurders van links en rechts! Als je hier gestopt bent en er zijn geen bestuurders op de kruisende weg, dan rij je het kruispunt pas op. Bij bord A en B moet je voorrang krijgen. Blijf altijd goed naar links en rechts kijken, omdat het nooit zeker is of je ook voorrang krijgt.
Theorie
Je gaat rechtsaf. Moet je de auto voor laten gaan?
Ja
Nee, de auto komt van links. Alleen bestuurders van rechts gaan voor. Zoek oogcontact, omdat het nogal eens voor komt dat iemand voorrang neemt. Kijk afwisselend naar links en rechts, dan weet je ook hoe de weg waar je naartoe gaat eruit ziet.
Theorie
Wat moet de minimale profieldiepte van de banden wettelijk zijn?
1,6 mm
1 mm
2,2 mm
A, wettelijk is 1,6 mm profieldiepte van een band voldoende! Maar dit is heel erg weinig! In de herfst en winter is het feitelijk te weinig! Probeer voor jezelf een diepere groef in acht te nemen. Profiel is bedoeld om water en vuil af te voeren. Diepe profielgroeven zorgen dat de auto een goed contact met de weg blijft houden! Minder kans op slippen.
Als er stond: Je zit in een noodsituatie en moet onmiddelijk stoppen! Dan was antwoord C beter! Als je ABS (Anti Blokkeer Systeem)hebt dan moet je zo hard mogelijk en blijvend remmen! ABS zorgt ervoor dat je enigzins bestuurbaar blijft. Dan kun je tijdens het remmen rustig blijven sturen in de gewenste richting.