Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Ben jij al geabonneerd op ons YouTube kanaal?

Theorieles op YouTube
Abonneer je nu op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste videolessen en mis nooit een kans om je kennis te vergroten.

Ga naar YouTube
Theorie
Je wilt rechtdoor de weg verlaten; ben je verplicht de autobus voor te laten gaan?
Ja
Het bord B1 met onderbord geeft een afbuigende voorrangsweg aan. De dikke zwarte gebogen lijn geeft het verloop van de voorrangsweg aan. De dunne zwarte rechte lijn is de aanduiding voor de zijweg.
Theorie
Mag je hier je bromfiets keren?
Ja
Bord C3 geeft aan dat bestuurders van alle voertuigen maar van 1 richting deze straat in mag rijden. Keren is dan ook verboden.
De voetganger staat bij een voetgangers oversteek plaats dus deze mag eerst. Dan mag de motor want zoals je ziet zijn er haaientanden.
En dan mag de auto pas want die naderd de haaientanden.
Theorie
Wat is jouw toegestane maximum snelheid met de bromfiets hier?
30 km/u
45 km/u
60 km/u
De maximum snelheid binnen de bebouwde kom voor motorvoertuigen (LET OP: een bromfiets is een motorrijtuig) is 50 km/u. Wanneer je dus een bord ziet met een maximum snelheid van 60 km/u of meer weet je dat je buiten de bebouwde kom rijdt.
Theorie
Je zet hier je bromfiets neer. Mag dat?
Ja
Dat is hinderen van degene die de uitrit wil verlaten of inrijden. Hinderen is nooit toegestaan. Zelfs als het je eigen uitrit betreft mag je hier niet zo je brom- of snorfiets neerzetten.
Theorie
Je wilt linksaf. Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Een voetganger van links of rechts laat je alleen voorgaan als er een zebrapad ligt of als je uit een uitrit komt. Ezelsbruggetje: Kijk je de voetganger in zijn oor dan ga jij voor.
Theorie
Je wilt hier rechtdoor rijden, moet je de afbuigende tram voor laten gaan?
Ja
Een tram gaat bijna altijd voor maar als jij op een voorrangsweg zit ga jij natuurlijk eerst.
Theorie
De trein is zojuist gepasseerd. Mag je meteen doorrijden?
Ja
Bord J13 geeft aan dat het een overweg is met meerdere sporen. Er kan dus nog een trein volgen. Pas als het rode licht gedoofd is, kun je verder rijden. Je weet dan zeker dat er niet nog een trein aan komt.
Theorie
Je moet hier linksaf. Kun je tegenliggers verwachten?
Ja
Alleen bij bord C3 = eenrichtingsweg kun je geen tegenliggers verwachten. Voor de rest kun je altijd tegenliggers op de rijbaan verwachten.
De bromfiets stopt voor de auto. De motor stopt voor de bromfiets. Als de auto weg is gaat de bromfiets rijden en dan kan de motor weg.