Motor theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je motorrijbewijs

Door te rijden neemt de temperatuur van de band toe en de spanning zal iets hoger zijn. Het is dus beter om de spanning voor vertrek te meten.
Theorie
Je wilt gaan inhalen, neem je de juiste positie in?
Ja
Je moet iets links van het midden op je rijstrook blijven rijden tot het moment dat je veilig naar de linkerstrook kunt gaan. Nu denken andere bestuurders, dat je ruimte inpikt en al aan een inhaalmanoevre begint.
Theorie
Je wilt hier linksaf slaan, moet je de voetganger dan voor laten gaan?
Ja
Ook wanneer je rechts- of linksaf wilt slaan.
Theorie
Je wilt rechtsaf slaan, moet je de voetganger hier voor laten gaan?
Ja
Het maakt dus niet uit waar je van richting verandert! Of dit nu in een erf is of niet. Stop met de motor in de rechtuitstand, dat is stabieler!
Theorie
Je haalt de tram in, mag dat?
Ja
Je mag in 5 gevallen rechts inhalen: 1. rechts van de blokmarkering 2. als iemand anders linksaf gaat en richting naar links heeft aangegeven 3. in file 4. op of bij nadering rotonde 5. Trams. Haal in alleen wanneer het veilig is en het de doorstroom van het verkeer bevorderd.
Theorie
Is de schijfrem aan het voorwiel de belangrijkste rem?
Ja
Als je remt moet altijd eerst de voorrem gebruikt worden alvorens de achterrem aan te raken. Eerst het gewicht naar voren verplaatsen door te remmen met de voorrem. Daarna de achterrem erbij gaan gebruiken. Rustig en opbouwend remmen met de voorrem. De voorrem is meestal zwaarder uitgevoerd. Bijvoorbeeld een schijfrem voor en een trommelrem achter. Zorg dat je de remmen goed onderhoudt!
Theorie
Met welk verschil in snelheid mag je een langzaam rijdende file inhalen?
maximaal 10 km/uur
maximaal 30 km/uur
maximaal 50 km/uur
Sommigen vinden het niet prettig als je inhaalt. Ze moeten zelf namelijk wachten en zijn daarom jaloers op jou. Het kan gebeuren dat ze het gat voor jou dichtgooien. Het kan ook zijn dat ze je niet zien en met allerlei dingen bezig zijn die niets met het verkeer te maken hebben.
Theorie
Als je recht door wilt gaan laat je dan de snorfietser voor gaan?
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg
De vrachtauto is op dit gelijkwaardige kruispunt de enige die geen bestuurders van rechts ziet naderen. De auto moet stoppen omdat de vrachtauto een bestuurder van rechts is. De motor moet stoppen omdat de auto een bestuurder van rechts is.
Theorie
Bij welk van deze verkeersborden mag je door een motor worden ingehaald?
A
B
Beide verkeerstekens
B duidt het einde aan van het inhaalverbod. Kijk goed uit dat je zelf niet wordt ingehaald!