Motor theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je motorrijbewijs

Ben jij al geabonneerd op ons YouTube kanaal?

Theorieles op YouTube
Abonneer je nu op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste videolessen en mis nooit een kans om je kennis te vergroten.

Ga naar YouTube
Theorie
Je wilt hier rechtdoor rijden, moet je de auto voor laten gaan?
Ja
Het gaat hier om een uitrit, de bestuurder van de auto verlaat de weg via een aflopend trottoir. Dus net zoals bij elke uitritconstructie moet de auto iedereen (alle verkeer) voor laten gaan.
De remafstand wordt langer indien het remsysteem niet op alle 2 de wielen werkt. De remmen zijn samen met de banden gigantisch belangrijk! Controleer deze regelmatig!
Theorie
Je rijdt hier 80 km/u, is dat wel een veilige snelheid?
Ja
Op een onverharde weg kun je wegschuiven. Je rijdt naar een bocht en dus is het geen veilige snelheid. Het is verstandiger om de bocht langzamer te nemen en er rekening mee te houden dat het wegdek slecht en onbetrouwbaar is.
Bij een linkse bajonet aansluiting ga je eerst naar links en dan naar rechts. Bij het naar rechts afslaan kun je voorsorteren en daardoor levert dat meer doorstroming en minder gevaar op. Bij de rechtse ga je eerst naar rechts om vervolgens bij het naar links afslaan eventueel te wachten tegen de wegas op een tegenligger. Je kan dan in de rug worden aangereden. De rechtse is ook een minder vlotte oplossing. Wees je ervan bewust en herken deze situatie! In sommige gevallen is het beter om niet tegen de wegas voor te sorteren maar in het midden van je rijstrook te blijven.
Theorie
Bij welk van deze verkeersborden mag je door een motor worden ingehaald?
A
B
Beide verkeerstekens
B duidt het einde aan van het inhaalverbod. Kijk goed uit dat je zelf niet wordt ingehaald!
Theorie
Welk bord geeft een eenrichtingsweg aan?
Bord A
Bord B
Bij bord A kun je wel tegenliggers verwachten! Ook al is het een eenrichtingsweg, toch kunnen er fietsers tegemoet komen. Bord B is een verplichte richting voor motorvoertuigen. Andere voertuigen kunnen wel van richting veranderen.
Jij zit samen met de fietser op de afbuigende voorrangsweg. De auto moet dus wachten. De fietser gaat nog rechtdoor en jij wilt de voorrangsweg verlaten, dan gaat de fietser eerst. Een soort rechtdoorregel kun je toepassen.
Theorie
Als je een snelheid van 90km/u hebt moet je een volgafstand aanhouden van ongeveer: A: B: C:
15 meter
25 meter
55 meter
Hoeveel meter je in 1 seconde aflegt? Dat is je snelheid (90) delen door 10 x 3 = 27. Je legt dus 27 meter per seconde af. 2 seconden afstand is dan 27 x 2 = 54 meter!
Theorie
Je wilt hier inhalen, is dat veilig op deze manier?
Ja
Er wordt hard gereden en bestuurders zien je vaak niet aankomen. Er is veel te weinig ruimte en het is verboden om binnen een rijstrook in te halen.
Meestal ontstaat er geluidshinder doordat er geen originele onderdelen worden gebruikt.