Motor theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je motorrijbewijs

Theorie
Je loopt, met de motor aan de hand. Moet je een valhelm opzetten?
Ja
Nee, als je naast de motor loopt, ben je voetganger. Je moet wel de leeftijd van minimaal 18 jaar hebben. Je moet wel in het bezit zijn van het betreffende rijbewijs A!
Theorie
Je wilt rechtsaf slaan, moet je de voetganger hier voor laten gaan?
Ja
Het maakt dus niet uit waar je van richting verandert! Of dit nu in een erf is of niet. Stop met de motor in de rechtuitstand, dat is stabieler!
Het snelheidsverschil mag niet meer dan 10 km/u zijn.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Mag dat als je dit bord passeert?
Ja
Hier mag je rijden. Het bord is rond met een rode rand! Alle borden rond met een rode rand zijn verbodsborden. Er mag iets niet! Wat niet mag, staat erin. Bij dit bord mogen geen bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen met in werking zijnde motor inrijden.
Door meer naar binnen over te hellen en je snelheid aan te passen zul je een kleinere bocht kunnen maken. Vermijd abrupte stuurbewegingen en rem gedoseerd met voor en achterrem doch krachtig en beheerst. Zo kan je de bocht toch nog redelijk veilig nemen. Je kunt beter de bocht te langzaam ingaan. Een bocht moet altijd meevallen!
Theorie
Je wilt hier rechtdoor rijden, moet je de auto voor laten gaan?
Ja
Het gaat hier om een uitrit, de bestuurder van de auto verlaat de weg via een aflopend trottoir. Dus net zoals bij elke uitritconstructie moet de auto iedereen (alle verkeer) voor laten gaan.
Jij zit samen met de fietser op de afbuigende voorrangsweg. De auto moet dus wachten. De fietser gaat nog rechtdoor en jij wilt de voorrangsweg verlaten, dan gaat de fietser eerst. Een soort rechtdoorregel kun je toepassen.
Theorie
Als je recht door wilt gaan laat je dan de snorfietser voor gaan?
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg