Motor theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je motorrijbewijs

Ben jij al geabonneerd op ons YouTube kanaal?

Theorieles op YouTube
Abonneer je nu op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste videolessen en mis nooit een kans om je kennis te vergroten.

Ga naar YouTube
Theorie
Je loopt, met de motor aan de hand. Moet je een rijbewijs A hebben?
Ja
Bij het behalen van het rijbewijs moet je ook kunnen lopen met het voertuig. Dat is nog niet zo simpel als men denkt! Daarom is er een rijbewijs A voor nodig.
Theorie
Moet je de voetganger voorrang verlenen? Je wilt zelf linksaf.
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
Je haalt de tram in, mag dat?
Ja
Je mag in 5 gevallen rechts inhalen: 1. rechts van de blokmarkering 2. als iemand anders linksaf gaat en richting naar links heeft aangegeven 3. in file 4. op - of bij nadering rotonde 5. Trams. Haal in alleen wanneer het veilig is en het de doorstroom van het verkeer bevordert.
Theorie
Wat doe je voordat je met de motor een smalle tunnel inrijdt?
Je haalt niet in
Je houdt dezelfde afstand als altijd
Je gaat links rijden
Tunnel rijden vereist aangepast,alert rijgedrag ontsteek je dimlicht ruim voordat je de tunnel in rijd.
Theorie
Je parkeert hier, mag dat?
Ja
Je mag niet eens stilstaan op een fietsstrook die gemarkeerd is met een onderbroken of doorgetrokken streep. Ook niet er naast. Als je niet mag stilstaan hoe wil je dan parkeren? Je zult voordat je gaat parkeren eerst moeten stoppen en dat mag dus niet!
Theorie
Moet je de fietser voor laten gaan als je links wilt afslaan?
Ja
Deze vraag heeft geen uitleg
De auto en de bromfietser bevinden zich beide op de voorrangsweg, waar de rechtdoorgaande bromfietser voorgaat op linksafslaande auto. Vervolgens geldt de recht doorgaand verkeer regel niet voor de afslaande tram. De tram gaat voor de motor.
Het is belangrijk dat je de afstand en de snelheid van de tegenligger goed inschat wanneer je iemand inhaalt in het verkeer. Als je twijfelt en te weinig afstand of zicht hebt mag je niet inhalen. Je bent altijd verplicht om je motor tot stilstand te kunnen brengen binnen de afstand waarover de weg vrij en te overzien is! Als je de snelheid verkeerd inschat kan inhalen voor een gevaarlijke dodelijke situatie zorgen!
Theorie
Je loopt, met de motor aan de hand. Moet je een valhelm opzetten?
Ja
Nee, als je naast de motor loopt, ben je voetganger. Je moet wel de leeftijd van minimaal 18 jaar hebben. Je moet wel in het bezit zijn van het betreffende rijbewijs A!