Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Ben je verplicht bij dit bord rechtsaf te gaan?
Ja
Dit bord staat op een kruispunt en geeft tevens aan dat hier sprake is van een eenrichtingsweg.
Deze vraag heeft geen uitleg
Theorie
De auto rijdt hier 25 km/u. Mag je de auto nu gaan inhalen?
Ja
Met een bromfiets mag je buiten de bebouwde kom maximaal 40 km/u rijden op een fiets/bromfietspad. Op de rijbaan 45 km per uur. Als een ander voertuig niet door rijdt mag je deze inhalen.
Theorie
Is dit de juiste plaats om te stoppen om de voetganger voor te laten gaan?
Ja
Je had hier op de rijbaan voor rechtdoor al stil moeten blijven staan. Voor het fietspad geldt immers rechtdoor op de zelfde weg gaat voor. De bestuurders achter jou hadden dan even moeten wachten of om jou heen kunnen gaan. Dat is geen hinderen maar de algemene verkeersregel.
Theorie
Rijd je hier op de goede plaats?
Ja
Rechts van het midden wil niet zeggen: uiterst rechts! Hou minimaal een meter afstand van de geparkeerde auto's. Als je meer afstand houdt van de geparkeerde auto's word je niet verrast door uitstappende bestuurders of wegrijdende auto's. Bovendien verklein je de kans op het veroorzaken van schade aan de auto's.
Theorie
Het kind achterop de bromfiets is 9 jaar, mag je zo met hem gaan rijden?
Ja
Uiteraard moeten zij een goed passende helm dragen.
Theorie
Je moet stoppen bij de spoorwegovergang. Sta je hier goed opgesteld?
Ja
Een suggestiestrook is een gemarkeerde strook langs een rijstrook zonder fiets erin getekend (is die er wel ingetekend dan noem je het een fietsstrook). Hier zie je geen bord G11, G12a of G13 of een afbeelding van een fiets dus moet je de uiterst rechts gelegen suggestiestrook gebruiken. De suggestiestrook geldt voor fietsers, snorfietsers en bromfietsers.
Theorie
Moet je hier stoppen?
Ja
Bord B7 geldt altijd: STOP. Ook als er geen verkeer is ! Deze borden worden vaak bij onoverzichtelijke kruisingen geplaatst waar voorrang moet worden verleent aan alle bestuurders op de kruisende weg. Als je dan stilstaat kun je de situatie eerst goed bekijken voor je verder gaat. Voetgangers hoef je hier niet voor te laten gaan.
Theorie
Je wilt hier de uitrit verlaten. Wie moet je voor laten gaan?
Alle bestuurders.
Alle weggebruikers.
Voetgangers en gehandicapten.
Als je een uitrit verlaat moet je alle weggebruikers voor laten gaan. Vaak wordt er veel te snel gereden, waardoor er te weinig gekeken wordt. Een ongeval is dan zo gebeurd.
Theorie
Je wil rechtdoor. Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Een voetganger is geen bestuurder. Ezelsbruggetje: Kijk je de voetganger in zijn oor dan ga jij voor.