Bromfiets theorie examen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Hou je hier voldoende afstand van de geparkeerde auto's?
Ja
Je kunt niet goed overzien wat er gebeurt. Als een van de auto's een portier opent of weg wil rijden zien ze je niet aankomen. Bij een minimale afstand van 1 tot 1.5 meter kun je veiliger uitwijken en je zit niet in de dode hoek van de auto's.
Theorie
Mag je met een snorfiets dit pad inrijden?
Ja
Zelfs voetgangers, ook in het bos, mogen van dit pad geen gebruik maken.
Theorie
Er nadert een tegenligger; mag je zo blijven rijden?
Ja
Bij het tegenkomen van andere weggebruikers moet je en het tegemoetkomende verkeer- indien nodig- zover naar rechts uitwijken dat er voldoende zijdelingse afstand overblijft.
Theorie
Je rijdt met je snorfiets dit pad in. Mag dat?
Ja
Een snorfiets valt zowel onder de catagorie fiets als bromfiets.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Moet je hier al stoppen om de vrachtauto voorrang te verlenen?
Ja
Het is heel goed als je nu al stopt! Er komt een vrachtauto aan. Bij grote voertuigen moet je veel eerder stoppen omdat deze veel meer ruimte nodig hebben. Stop je net voor het kruisingsvlak, dan kan de vrachtauto de bocht niet maken. Je hebt in dat geval hinder veroorzaakt. Voorrang verlenen moet je op een zodanige wijze doen, zodat de andere bestuurder ongehindert zijn weg kan vervolgen. Zoals je het nu doet is het prima!
Theorie
Mag je hier je bromfiets parkeren?
Ja
Bord E1 verbiedt het parkeren op de rijbaan. Echter is het neerzetten van de bromfiets op een trottoir of in de berm wel toegstaan.
Theorie
Mag je bij dit bord een fietser rechts inhalen?
Ja
Dit bord mag aan beide zijden worden voorbij gegaan. Als de fietser links rijdt en jij gaat rechts het bord voorbij haal je de fietser dus rechts inhalen.
Theorie
Je wilt hier de uitrit verlaten. Wie moet je voor laten gaan?
Alle bestuurders.
Alle weggebruikers.
Voetgangers en gehandicapten.
Als je een uitrit verlaat moet je alle weggebruikers voor laten gaan. Vaak wordt er veel te snel gereden, waardoor er te weinig gekeken wordt. Een ongeval is dan zo gebeurd.
Theorie
Is de schijfrem aan het voorwiel de belangrijkste rem?
Ja
Als je remt moet altijd eerst de voorrem gebruikt worden alvorens de achterrem aan te raken. Eerst het gewicht naar voren verplaatsen door te remmen met de voorrem. Daarna de achterrem erbij gaan gebruiken. Rustig en opbouwend remmen met de voorrem. De voorrem is meestal zwaarder uitgevoerd. Bijvoorbeeld een schijfrem voor en een trommelrem achter. Zorg dat je de remmen goed onderhoudt!