Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Wat betekent dit bord? Opletten: er kan:
vee oversteken
groot wild oversteken
Op het bord met een hert wordt overstekend grofwild bedoeld. Hieronder vallen in ons land herten (inclusief damherten), reeën en wilde varkens.
Theorie
Hoeveel geluid mag een brommer maximaal produceren?
90 decibel
97 decibel
100 decibel
Voor een snorfiets is dit maximaal 90 decibel.
Houd dus in de gaten als je een andere uitlaat op je brom of snorfiets plaatst dat dit ook het geluid kan veranderen.
Theorie
Je wil hier linksaf. Mag dat?
Ja
Hoewel C4 aangeeft dat je een eenrichtingsweg inrijdt mag je toch links. Het onderbord geeft namelijk aan dat het een eenrichtingsweg is uitgezonderd voor fietsers en bromfietsers.
Theorie
Je rijdt met je snorfiets dit pad in. Mag dat?
Ja
Een rond rood bord is altijd een gesloten voor het voertuig, dat in het bord is afgebeeld. De snorfiets valt onder de categorie bromfietsen.
Theorie
Mag je hier je bromfiets keren?
Ja
Bord C3 geeft aan dat bestuurders van alle voertuigen maar van 1 richting deze straat in mag rijden. Keren is dan ook verboden.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Mag dat?
Ja
Als je bij een blauw rond bord aankomt met een witte pijl, dan moet je de richting volgen die de pijl aangeeft. Rechtdoor mag hier dus niet. Je moet eerst het kruispunt naar rechts oversteken.
Theorie
Je rijdt met je brommobiel deze weg in. Mag dat?
Ja
Dit bord geldt voor meer dan alleen de op het bord aangegeven voertuigen. Zo ook voor alle ruiters, geleiders van rij- en trekdieren en vee, wagens en motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen dan 25 km/u. Maar het geldt ook voor brommobielen, fietsen, snorfietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen. Dit bord staat altijd buiten de bebouwde kom op een 60 of 80 km/u weg.
Theorie
Is de schijfrem aan het voorwiel de belangrijkste rem?
Ja
Als je remt moet altijd eerst de voorrem gebruikt worden alvorens de achterrem aan te raken. Eerst het gewicht naar voren verplaatsen door te remmen met de voorrem. Daarna de achterrem erbij gaan gebruiken. Rustig en opbouwend remmen met de voorrem. De voorrem is meestal zwaarder uitgevoerd. Bijvoorbeeld een schijfrem voor en een trommelrem achter. Zorg dat je de remmen goed onderhoudt!
Voor snorfietsen is dit een licht blauwe kentekenplaat met witte cijfers en letters. Voor bromfietsen een geel kenteken met zwarte letters.
Theorie
Je wilt rechtsaf. Mag dat?
Ja
Het bord geeft niet aan dat het gaat om een eenrichtingsweg. Je kan hier dus tegenliggers verwachten !!