Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Moet je hier stoppen?
Ja
Bord B7 geldt altijd: STOP. Ook als er geen verkeer is ! Deze borden worden vaak bij onoverzichtelijke kruisingen geplaatst waar voorrang moet worden verleent aan alle bestuurders op de kruisende weg. Als je dan stilstaat kun je de situatie eerst goed bekijken voor je verder gaat. Voetgangers hoef je hier niet voor te laten gaan.
Theorie
Je parkeert hier je bromfiets, mag dat?
Ja
Met een bromfiets parkeer je op het trottoir, voetpad, in de berm of op andere aangewezen plaatsen zoals een fietsenstalling.
Theorie
Je rijdt met je brommobiel deze weg in. Mag dat?
Ja
Dit bord geldt voor meer dan alleen de op het bord aangegeven voertuigen. Zo ook voor alle ruiters, geleiders van rij- en trekdieren en vee, wagens en motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen dan 25 km/u. Maar het geldt ook voor brommobielen, fietsen, snorfietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen. Dit bord staat altijd buiten de bebouwde kom op een 60 of 80 km/u weg.
Theorie
Je wil hier linksaf. Mag dat?
Ja
Hoewel C4 aangeeft dat je een eenrichtingsweg inrijdt mag je toch links. Het onderbord geeft namelijk aan dat het een eenrichtingsweg is uitgezonderd voor fietsers en bromfietsers.
Theorie
Mag je hier je bromfiets keren?
Ja
Bord C3 geeft aan dat bestuurders van alle voertuigen maar van 1 richting deze straat in mag rijden. Keren is dan ook verboden.
Theorie
Mag je zo remmen?
Ja
Als je gaat remmen moet je dit met alle vingers doen. Je kunt dan beter de remkracht doceren als met een paar vingers. Als het om een valpartij gaat kun je het stuur niet snel genoeg loslaten. Als het om een noodstop gaat kun je niet hard genoeg remmen. De voorrem is de belangrijkste!
Theorie
Je wilt hier rechtdoor. Mag dat?
Ja
Het is een eenrichtingsweg. Deze weg is in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee. Normaal mag je hier wel als voetganger lopen, maar omdat er een bord C16 geplaatst is, mag je er ook met de bromfiets aan de hand niet in lopen.
Theorie
Je stopt hier om je passagier af te laten stappen. Mag dat?
Ja
Een bromfiets of snorfiets mag je niet voor een in- of uitrit plaasten. LET OP: Laden of te lossen mag wel voor een in- of uitrit.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Mag dat?
Ja
Als je bij een blauw rond bord aankomt met een witte pijl, dan moet je de richting volgen die de pijl aangeeft. Rechtdoor mag hier dus niet. Je moet eerst het kruispunt naar rechts oversteken.
Theorie
Rijd je op deze manier op de juiste plaats?
Ja
Wanneer je teveel rechts rijdt, komen er andere bestuurders naast je rijden.