Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Je wilt hier oversteken. Moet je alle bestuurders voor laten gaan?
Ja
Het naderen van een voorrangskruising of een voorrangsweg is te herkennen aan de borden B6 of B7 of aan de haaientanden op het wegdek. Als je deze ziet, moet je voorrang verlenen aan alle bestuurders op de kruisende weg.
Theorie
Hou je hier voldoende afstand van de geparkeerde auto's?
Ja
Je kunt niet goed overzien wat er gebeurt. Als een van de auto's een portier opent of weg wil rijden zien ze je niet aankomen. Bij een minimale afstand van 1 tot 1.5 meter kun je veiliger uitwijken en je zit niet in de dode hoek van de auto's.
Theorie
Je wilt hier de uitrit verlaten. Wie moet je voor laten gaan?
Alle bestuurders.
Alle weggebruikers.
Voetgangers en gehandicapten.
Als je een uitrit verlaat moet je alle weggebruikers voor laten gaan. Vaak wordt er veel te snel gereden, waardoor er te weinig gekeken wordt. Een ongeval is dan zo gebeurd.
De passagier op een bromfiets moet een goed passende helm dragen. Als er in de vraag een leeftijd wordt genoemd, dan ben je bij passagiers onder de 8 jaar ook nog verplicht zorg te dragen voor rug- hand en voetsteun! De helm moet goed passen en goed op het hoofd worden bevestigd! Doe jij je helm altijd vast?
Theorie
Je wilt hier rechtdoor. Mag dat?
Ja
Het is een eenrichtingsweg. Deze weg is in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee. Normaal mag je hier wel als voetganger lopen, maar omdat er een bord C16 geplaatst is, mag je er ook met de bromfiets aan de hand niet in lopen.
Theorie
Je rijdt hier met dimlichten, moet dat?
Ja
Tijdens de schemering is dimlicht verplicht. Ik raad je aan altijd met dimlicht aan te rijden.
Theorie
Je zet hier je bromfiets neer. Mag dat?
Ja
Een bromfiets of snorfiets wordt op het trottoir neergezet op een zodanige wijze dat er genoeg ruimte over blijft voor de voetgangers en dat de voetgangers er geen hinder van ondervinden. Zoals je nu de bromfiets neergezet is, is het goed. Zoveel mogelijk aan de kant.
Theorie
Ben je verplicht bij dit bord rechtsaf te gaan?
Ja
Dit bord staat op een kruispunt en geeft tevens aan dat hier sprake is van een eenrichtingsweg.
Theorie
Je neemt de voorrangsweg naar links, moet je hier richting aangeven?
Ja
Het bord B1 met onderbord geeft een afbuigende voorrangsweg aan. De dikke zwarte gebogen lijn geeft het verloop van de voorrangsweg aan. De dunne zwarte rechte lijn geeft een zijweg aan.
Theorie
Mag je hier je bromfiets keren?
Ja
Bord C3 geeft aan dat bestuurders van alle voertuigen maar van 1 richting deze straat in mag rijden. Keren is dan ook verboden.