Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Je wilt hier de uitrit verlaten. Wie moet je voor laten gaan?
Alle bestuurders.
Alle weggebruikers.
Voetgangers en gehandicapten.
Als je een uitrit verlaat moet je alle weggebruikers voor laten gaan. Vaak wordt er veel te snel gereden, waardoor er te weinig gekeken wordt. Een ongeval is dan zo gebeurd.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Mag dat?
Ja
Als je bij een blauw rond bord aankomt met een witte pijl, dan moet je de richting volgen die de pijl aangeeft. Rechtdoor mag hier dus niet. Je moet eerst het kruispunt naar rechts oversteken.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Mag dat?
Ja
Hier mag je niet rijden. Het bord is rond met een rode rand! Alle borden rond met een rode rand zijn verbodsborden. Er mag iets niet! Wat niet mag staat erin. Staat er niets in dan betreft het verboden in te rijden voor alle bestuurders behalve voorrangsvoertuigen. Bij dit bord mogen geen bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen met in werking zijnde motor rijden.
Theorie
Mag je hier je bromfiets keren?
Ja
Bord C3 geeft aan dat bestuurders van alle voertuigen maar van 1 richting deze straat in mag rijden. Keren is dan ook verboden.
Theorie
Mag je hier inrijden?
Ja
Bord G 12b geeft het einde van een fiets/bromfietspad aan. Je mag met een bromfiets dit pad gebruiken en bij het einde daarvan ook de rijbaan.
Bestuurders zijn: fietsers, snorfietsers, bromfietsers, bestuurders van een brommobiel of gehandicaptenvoertuig, bestuurders van een motorvoertuig (auto-motor- vrachtauto-bus- tractor), bestuurders van een tram, ruiters, geleiders van rij- trekdieren of vee en bestuurders van een bespannen en onbespannen wagen (handkar).
Natuurlijk moet een passagier goed vasthouden. Bij voorkeur vasthouden om het middel van de bestuurder.
Theorie
Mag je met de bromfiets aan de hand gebruik maken van het zebrapad?
Ja
Als je met je bromfiets aan de hand loopt ben je een voetganger. Je moet dan ook de regels van de voetgangers volgen zoals op het troittoir of voetpad lopen.
Theorie
Hoe lang is een bromfietsrijbewijs geldig?
1 jaar
3 jaar
levenslang
Als je eenmaal je bromfietsrijbewijs hebt gehaald kun je daar je leven lang gebruik van maken mits je gezond blijft. Let wel op: het bromfietscertificaat verliest zijn geldigheid wanneer het onleesbaar, gedeeltelijk onleesbaar of versleten is, als je opzettelijk verkeerde gegevens vermeldt bij aanvraag van het certificaat of examen. Bij het afgeven van een duplicaat verliest het origineel zijn geldigheid. Als je geen of een ongeldig bromfietscertificaat hebt, zal de verzekering bij schade niet uitbetalen! Je hebt 3 punten. Laat je deze punten niet afnemen. Gedraag je zoals het hoort!
Theorie
Mag je hier met de bromfiets aan de hand gaan lopen?
Ja
Als je lopend je route vervolgt met de bromfiets, fiets, snorfiets of motorfiets aan je hand ben je een voetganger. Je moet je dan aan de regels voor voetgangers houden.