Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Je rijdt met je snorfiets dit pad in. Mag dat?
Ja
Een rond rood bord is altijd een gesloten voor het voertuig, dat in het bord is afgebeeld. De snorfiets valt onder de categorie bromfietsen.
Theorie
Mag je hier inrijden?
Ja
Dit geldt voor alle bestuurders, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Uitgezonderd bestemmingverkeer zie onderbord en voorrangsvoertuigen. Bestemmingsverkeer = o.a. mensen die er wonen of werken.
Theorie
Je blijft het fiets-bromfietspad volgen. Moet je de auto voor laten gaan?
Ja
De bestuurder van de auto heeft eveneens haaientanden wat ook betekent dat hij (de auto) alle bestuurders op de kruisende weg voorang moet verlenen.
Theorie
Ben je hier verplicht rechtdoor te gaan?
Ja
Op deze weg mag je niet keren of achteruit rijden.
Theorie
Rijd je op deze manier op de juiste plaats?
Ja
Wanneer je teveel rechts rijdt, komen er andere bestuurders naast je rijden.
Theorie
De auto rijdt hier 25 km/u. Mag je de auto nu gaan inhalen?
Ja
Met een bromfiets mag je buiten de bebouwde kom maximaal 40 km/u rijden op een fiets/bromfietspad. Op de rijbaan 45 km per uur. Als een ander voertuig niet door rijdt mag je deze inhalen.
Theorie
Wanneer is het beste om je bandenspanning te meten?
Voor aanvang van de rit.
Na een gereden rit.
Maakt niet uit.
Door het rijden krijg je wrijving van de band op het wegdek waardoor warmte ontstaat. Door warmte zet de band uit. Hierdoor kun je niet meer de juiste bandenspanning meten.
Theorie
Je wilt rechtdoor. Moet je hier al stoppen om de vrachtauto voorrang te verlenen?
Ja
Het is heel goed als je nu al stopt! Er komt een vrachtauto aan. Bij grote voertuigen moet je veel eerder stoppen omdat deze veel meer ruimte nodig hebben. Stop je net voor het kruisingsvlak, dan kan de vrachtauto de bocht niet maken. Je hebt in dat geval hinder veroorzaakt. Voorrang verlenen moet je op een zodanige wijze doen, zodat de andere bestuurder ongehindert zijn weg kan vervolgen. Zoals je het nu doet is het prima!
Theorie
Je zet hier je brommer neer. Mag dat?
Ja
Op een gehandicaptenparkeerplaats of een parkeerplaats voor motorvoertuigen (brommer en snorfiets = een motorrijtuig) mag je nooit een brommer of snorfiets neer zetten. Hier zou je hem op het trottoir moeten plaatsen.
Je kunt je brommer of snorfiets beter in bedwang houden als je met een niet al te hoge snelheid afdaalt. Ook is de rem niet berekend op een zeer hoge snelheid waardoor je remweg langer wordt. Het bord geldt voor alle bestuurders, dus ook voor brom- en snorfietsers.