Bromfiets theorie examen oefenen

Oefen hier gratis de theorie voor je bromfietscertificaat

Theorie
Je wil linksaf. Mag je hier uiterst links voorsorteren?
Ja
In deze situatie heb je een volledige eenrichtingsweg. Er hangt namelijk geen onderbord aan bord C2. Dat betekent dat je in deze straat geen enkele tegenligger kan verwachten. Je hebt dus alle ruimte om links voor te sorteren.
Theorie
Mag je hier op de rijbaan blijven rijden?
Ja
Bromfietsers moeten op de rijbaan rijden met een maximum snelheid van 45 km per uur.
Theorie
Mag je hier met de bromfiets aan de hand gaan lopen?
Ja
Als je lopend je route vervolgt met de bromfiets, fiets, snorfiets of motorfiets aan je hand ben je een voetganger. Je moet je dan aan de regels voor voetgangers houden.
Theorie
Je wil hier linksaf. Mag dat?
Ja
Hoewel C4 aangeeft dat je een eenrichtingsweg inrijdt mag je toch links. Het onderbord geeft namelijk aan dat het een eenrichtingsweg is uitgezonderd voor fietsers en bromfietsers.
Theorie
Je wil rechtdoor. Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Een voetganger is geen bestuurder. Ezelsbruggetje: Kijk je de voetganger in zijn oor dan ga jij voor.
Theorie
Je parkeert de bromfiets hier, mag dat?
Ja
Op het trottoir, op het voetpad, in de berm of op andere aangewezen plaatsen zoals een fietsenstalling moeten bromfietsers hun bromfiets plaatsen.
Theorie
Je wilt hier rechtdoor. Mag dat?
Ja
Het is een eenrichtingsweg. Deze weg is in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee. Normaal mag je hier wel als voetganger lopen, maar omdat er een bord C16 geplaatst is, mag je er ook met de bromfiets aan de hand niet in lopen.
Theorie
Mag je hier inrijden?
Ja
Dit geldt voor alle bestuurders, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Uitgezonderd bestemmingverkeer zie onderbord en voorrangsvoertuigen. Bestemmingsverkeer = o.a. mensen die er wonen of werken.
Theorie
Een eenrichtingsweg wordt aangegeven door;
bord A
bord B
beide borden.
Bord B betekent alleen verplichte rijrichting (rond bord!)Bord A staat op een kruispunt. Bord B staat voor een kruispunt.
Theorie
Je zet hier je bromfiets neer. Mag dat?
Ja
Een bromfiets of snorfiets wordt op het trottoir neergezet op een zodanige wijze dat er genoeg ruimte over blijft voor de voetgangers en dat de voetgangers er geen hinder van ondervinden. Zoals je nu de bromfiets neergezet is, is het goed. Zoveel mogelijk aan de kant.