Theorie
Je rijdt met je bromfiets met aanhanger deze weg in. Mag dat?
Ja
Het verbod om in te rijden geldt ook voor een trekker met oplegger.
Met een buitengebied wordt meestal bedoeld een bosrijke omgeving of een uitgestrekt landbouw- of weidegebied. Deze gebieden zijn geliefd bij groot wild. Met name 's-nachts trekken ze er op uit en kunnen ze onverwachts oversteken. Gevaarlijke verkeerssituaties zijn vaak het gevolg van schrikreacties door het plotseling opdoemen van de grote dieren in de nacht.
Theorie
Je zet hier je bromfiets neer. Mag dat?
Ja
Op een voetpad of trottoir en op de rijbaan als er geen voetpad of trotoir zou zijn moet je de bromfiets (of snorfiets) zo plaatsen dat je geen voetgangers of gehandicaptenvoertuigen (die van het voetpad gebruik maken) hindert.
Bijvoorbeeld bij regen en sneeuw. Of wanneer je een bos in rijd mag je verlichting voeren.
Het is verstandig om altijd je verlichting aan te hebben.
Zo ben je beter zichtbaar voor ander verkeer.
Theorie
Je wilt hier rechtdoor. Mag dat?
Ja
Het is een eenrichtingsweg. Deze weg is in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee. Normaal mag je hier wel als voetganger lopen, maar omdat er een bord C16 geplaatst is, mag je er ook met de bromfiets aan de hand niet in lopen.
Theorie
Moet je de grijze auto voor laten gaan?
Ja
De grijze auto gaat voor. De grijze auto is een bestuurder van rechts. Op gelijkwaardige kruispunten gaan alle bestuurders van rechts voor! Gelijkwaardig wil zeggen dat alle wegen verhard zijn en dat er geen borden staan die de voorrang regelen.
Theorie
Mag je bij dit bord met je snorfiets de betreffende straat inrijden?
Ja
LET OP: Met je bromfiets mag je hier wel inrijden.
Theorie
De trein is zojuist gepasseerd. Mag je meteen doorrijden?
Ja
Bord J13 geeft aan dat het een overweg is met meerdere sporen. Er kan dus nog een trein volgen. Pas als het rode licht gedoofd is, kun je verder rijden. Je weet dan zeker dat er niet nog een trein aan komt.
Theorie
Je wil rechtdoor. Moet je de voetganger voor laten gaan?
Ja
Een voetganger is geen bestuurder. Ezelsbruggetje: Kijk je de voetganger in zijn oor dan ga jij voor.
Theorie
Je wilt nu de fietser inhalen. Mag je hier de linkerrijstrook gebruiken?
Ja
Je kan de linkerrijstrook alleen gebruiken als je daarmee niemand hindert of in gevaar brengt. Nu komen er tegenliggers aan. Je moet dan ook op de rechterrijstrook blijven. Pas als de situatie het toelaat dan kun je de linkerrijstrook gebruiken om in te halen. Soms is het zelfs beter om te wachten totdat de tegenliggers gepasseerd zijn dan pas kun je veilig inhalen.